21.4.2016

Tuli lähtöaamu ja jännitys nousi ainakin Marikalla. Viimeksi kun lentänyt n.20 vuotta sitten ja silloinkin Jere oli vielä mahassa.

Kentälle päästiin ajoissa ja jopa lähtöportti ja akiataulu pitivät paikkaansa, joten ajallaan klo 17.35 nousimme ilmaan konessa jossa oli alle puolet matkustajapaikoista käytössä. Kertoi siitä, ettei hirveä sesonki matkustukseen tuonne lämpimään ole.

Lento täysin mitäänsanomaton "bussimatka" Pomputti vähemmän kuin paunulainen tampere-lempäälä välillä. Laskeutuminen ja ensimmäiset askeleet puoliviieässä saunassa.

22.4

Aloimme etsimään kentällä sovittua kujetusta. Tietystikään emme sopineet missä tapaamme. Ja kun tämä on pikkuisen isompi laitos kuin helsinki-vantaa.......siis noin 10 kertaa pikkuisen. ja kun tänne ei laskeudu kuin laajarunkoisia, jotka räkivät sisuksistaan heti sen 300 pientä keltaista miestä kerrallaan.

Kuskia ei löytynyt emmekä siitä panikoineet, emmekä yllättyneet. Marssimme kännykappaan ja ostimme määräaikaisen rajattoman sim-kortin, jonka kaupansetä laitoi vielä puhelimeen kiinni. Sitten viesti yhdyshenkilöllemme joka välitti sijaintimme kuljettajalle. JA kohta olimmekin ilmastoidussa autossa.

Muutama sananen Bangkokista. Täällä on 9,1 miljoonaa ihmistä. J a metropolin alueella lähes 13 MILJOONAA.

Ei siis kannata ihmetellä jos 15 kilometrin taksimatkaan meni melkein tunti. Täällä kun on pari muutakin matkallla samaan aikaan.

Pääsimme lähetystään, hoidimme asiat ja olimme matkalla hautaustoimistoon alle 15 minuutin. Ja taas matka kesti 6 kilometriä 36 minuuttia....normaalia marssivauhtia. mutta kun ulkona on yli 30 astetta, niin pysyin, vaikkakin pitkin hampain, autossa. Hautaustoimisto hoidettiin taas alle 10 minuutin ja sitten alkoi viimeinen matka tälle päivälle. Eli nokka kohta Pattayaa. Kuski alkoi haukottelemaan ja oli vrm että hän nukahtaa rattiin ennen kuin olemme hoitaneet tuon 150 kilometriä kunnialla. Joten pieni pitstop paikallisen sevenelevenin kautta ja kuskoílle lipoo, redbullia ja vettä. Sitten olimmekin  jo taas tienpäällä ja perillä. Hotelliin kirjautuminen ja pikku välipalasafka.......ja se kylmä Singha.

Kun olimme viimeksi nukuneet koneessa muuaman hetkosen niin ei paljon houkuttanut lähteä yöhön. Tuttujen kanssa yhdet paikallisessa ja sitten paikallisen seiskan(seven eleven kauppa, joita täällä on joka sadalla metrillä)kautta hotelliin iltapalapussin kanssa. Huomenna sitten onkin piiiitkä päivä edessä.