Ajattelin avautua tämän kautta, että saan kaikille uteliaille kerralla selväksi tilanteen ja samalla selvennettyä omia ajatuksiani sellaiseen muotoon, että niiden kanssa toimeen tulen.

MIten kaikki alkoi????

6.11 Soitettiin vaimolleni ja kyseltiin minua. Marika välitti numeron minulle ja langan päässä olikin tuttu mies menneisyydestä. Enoni ystävä täältä Tampereelta. Hän ilmoitti yrittäneensä monena päivänä ottaa yhteyttä enooni saamatta häntä puhelimeen. Sitten puhelimeen oli vastattu ja vastaajana oli suomalainen Pattayalla asuva enoni tuttu. Hän ilmoitti että enoni on ollut jo kolmatta viikkoa sairalassa kolarin jäljiltä. Minua on kuulemma tavoiteltu facebookin kautta ja lähtetystö on laittanut minusta etsinnän saadakseen yhteystietoni (100100....sieltä löytää kaikki...jopa minut.??????) Minua on haettu jopa arvoisasta naapurimaastamme Ruotsista oikein isostikin ja ihan etsintäkuulutuksen voimalla.. Enoni kun oli koko työelämänsä Ruotsin puolella töissä ja eläkkeet tulevat sieltä. Olettivat sitten että loppukin suku siellä asuu, vaikka koneelta näkevät kaikki mun tietoni. MYÖS PUHELIN NUMERON. 

7.11 Sain sähköpostiini vastauksen...siihen kolmanteen. Kun ensin olin lähettänyt kaksi muuta vääriin s-posteihin. Kolmas tärppäsi. Olisi varmaan aika tehdä jotain kotisivuillenne Bangkokin edustusto. Sitten alkoivatkin asiat rullaamaan. Sain todella ystäväliseen sävyyn annetun tiedotteen enoni kunnosta ja nykyisestä olinpaikasta, Pattaya Memorial hospitalissa.

Sain sekä lähetystön, että sairaalan yhteystiedot. Eli soittaman..................

Sairaalan olin kolmesti yhteydessä. JOKA KERRALLA oli tarina muuttunut. Parhaimmillaan enoni skootteriin oli törmännyt venäläisnainen omalla skootterillaan. Välillä auto. Oikea tarina on (kai) Venäläisen mieshenkilön kuljettama kuorma-auto  törmäsi väistämisvelvollisuudesta huolimatta enoni skootteriin. Tämäkin oletettavasti vielä muuttuu. 

Enoni Unto alias Unski oli siis maannut teho-osastolla hengityskoneessa kolmisen viikkoa ennen kuin sain asiasta ilmoituksen. Useita kylkiluita poikki, sisäisiä verenvuotoja, kypärästä huolimatta päävammoja, käsi ja jalkavammoja?? Ja tajuttomana. 

Thaimaassa ei ole varsinaisesti perusterveydenhuoltoa kunnallisesti ja edullisesti, niin kuin meillä suomessa. Siellä sairaalapäivä MAKSAA maltaita, mansikoita muita kalliita juttuja. 40 000- 50 000 bathia päivässä eli noin 1050-1300 euroa/päivä. Joten ensimmäisessä kolmessa viikossa oli rahaa palanut 30 000 euroa. Siihen mennessä kun itse olen paikanpäälle päässyt on rahaa palanut noin 50 000 euroa eli yli 2 000 000 bathia eli helvetillinen raha eläkeläiselle hankittavaksi. Siispä minun oli tullut aika lähteä hoitamaan asioita sinnepäin ennen kuin rahat enoni tililtä loppuvat ja hänent nostetaan jalkakäytävän varteen .

Raha-asioista Pattayan päässä on onneksi ollut vastaamassa tervejärkinen mies ja hänen paikallinen vaimonsa. Koska joka sairaalapäivä maksetaan tajuttoman potilaan kohdalla ETUKÄTEEN aamuisin. Eli pariskunta on joutunut tekemään aamukävelyynsä hitonmoisen lenkin jo kuukauden ajan.

Kun tajusin,että paikalle oli lähdettävä, niin tajusin myös ettei sinne liftamalla pääse. Tilini oli tyhjä ja perheemme raha-asiat muutenkin kuralla. Siispä hattu käteen ja anomusta naamakirjan ystäville/kavereille ja jopa tuntemattomille. Yleensä olen yrittänyt tulla toimeen omillani enkä ole paljon rahaa lainaillut, koska takaisinmaksusta en ole voinut sanoa sekunnintarkkaa aikatulua. Ja se ärsyttää ainakin minua. Mutta ei autanut kuin kaapia ylpeys roskiin ja alkaa vinkumaan /kerjäämään/anomaan matkarahat kasaan. Ihan paskaksi ei kai sitten mun luottoluokitustani jokainen ole arvioinut,  kun alle viikon mulla oli lentolippuun ja muutaman päivän syömiseen varattu rahasto kasassa. Siitä suuri kiitos. Teidät tulen mainitsemaan ja kiittelemään vielä moneen kertaan. Rahaa antanneet ja isompia summia lainanneet ihmiset pelastivat mahdollissti jopa enoni hengen.

14.11 Ainiin. Reissussa olisi hyvä olla edes jotkut rokotukset voimassa. Soitin ja tilasin piikkausajan. Sitten sainkin tetanuksen. Hepatiittirokote ei ehdi vaikuttamaan, joten ilman sitä on pakko tulla toimeen. Eli syö vain takuu puhdasta. Ja muuten. Tetanuspiikki saattaa aiheuttaa laksatiivisen kohtauksen. Eli perjantain maitojakolenkillä tuli nähtyä useamman kaupan vessat. Illasta sitten tulikin vaihdettua yhteen Kian tila-autoon alatukivarsi. Mitäpä sitä ei tekisi saadakseen matkakassaan turvotusta.

16.11

Nyt alkaa oleman kuumetta. Siis oikeasti kuumeta. Päätti alaleuka ja yksi sen hampaista sitten tulehtua. Leuka turvoksisa niin ettei saa kitaansa auki ja kipukin on ihan 4-10 asteikolla jossain 7-8 huitteilla.  Tällä leualla pääsisin brandon stuntiksi kummisetään ilman meikkejä. Eli huomenna vielä kipupäivystys acutassa ennen kuin suuntaan Helsinki-Vantaata.

Mutta sunnuntain kunniaksi voisi hakea työautonsa ja lähteä heittämään vaimoni työkaverin muutto pois alta. Pääsee Tanzu ja Sonja uusiin neliöihin. Sitten olisi yksi maitoauton kolhiman räystään vaihto-operaatio vielä tälle päivälle.  Sen jälkeen voi jopa se matkakuumekin iskeä kun pitäisi alkaa laittamaan matkakamat laukkuun ja tehdä viimeiset valmistelut. 

17.11

Kuumeet kohdallaan Sekä matka että tavallinen. Acutan hammaspäivystyksessä otettiin pois yksi risa hammas ja toinen joudutaan vielä poistaman kirurgin avustuksella vielä ennen reissua joten 12.30 uusiksi piinapenkkiin. Positiivista jutussa on se että kipu jää suurimmaksi osaksi Suomeen ja eipä mene rahaa ruokaan kun on suu täynnä tikkejä. Ei meinaan paljoa pihvi kiinnosta kun ei saa kitaa auki kuin pillin verran. :D. Kassillinen särky ja biootti lääkkeitä mukaan välipalaksi

Lentojen numerot ovat TK 1764, TK 0068, Tk 0065 ja TK 1761    FlightRadar sivuilta voi kattoo missä kone menee.

Klo 18.25 lähtee tuo ensimmäinen kohti istanbulia. Klo 00.55 kohti Bangkokia.

Nyt lekuriin. Palataan kun saan nettiä jostain. Moro