23.4. 2016  Lauantai Yrjö Jyrki, Jyri, George

Nimipäivä meni asoiden hoitoon aika pitkälle. Kaupoissa juoksua ja Enon asunnon tarkistus. Valtava määrä paperia kannettavaksi hotellille ja tarkistettavaksi. Sovimme merelle lähdön maanantaiksi ja olimme siihen asti kuin turisteja.

Mutta kun täällä on niin hev.... kuuma, ettei huvita edes turistia leikkiä. Etsimme ilmastoituja kauppoja joita kiertelimme ja ihmettelimme tavaran paljoutta ja erilaista esillepanoa. Suomalainen terveystarkastaja saisi sydärin alle kolmen minuutin. Mutta ei kukaan muu. Me syömme siellä missä paikallisetkin, Siten tietää ruoan olevan hyvää. Turistisafkat ei välttämättä ole parasta tämän maan antia.

Allamme on nyt mopo.....tai skootteri......tai siis suomalainen katsastusmies sanoisi tuolle etteä se on moottoripyörä. 120 kuutiota ja koko kuin pienissä kotimaisissa moposkoottereissa. Ja siis liikkuu parisataakiloa selässään vielä sen sata.

Ja sekaan vain. Täällä kun on pari muutakin mopoa liikkeellä. Niitä on rekisteröity tänne Pattayalle yli 200 000. Mukaan vielä henkilöautot, rekat ja fillarit. Mutta hyvn tää sujuu. Mennään van samalla puolella kuin muutkin ja samaa nopeutta. Suunnistaminen on kohtuu helppoa kun on laittsnut mieleensä nuo isommat kadut. Niiden välissä kun pysyy, niin aina löytää takaisin.

24.4

Aamiasta huiviin ja taksin lavalle. Suunta kohti isompia marketteja. Bathitaksit on täällä halvin kulkuneuvo. 20 bathia suunta alle 10 kilsaa.  Eli 50 senttiä Euroina.  Muutama isompi marketti eli Tesco Lotus ja Big C kierrettiin. Hevitiskit toooooosi tarkkaan :D

Muutaman tunnin päästä taksilla hotellille. Suihku, päikyt ja myöhästynyt lounas. Mopo alle ja Angetiin parin kilometrin päähän. Enon käpällä käynti ja takaisin rannalle.

Sitten kadulle jossa jo tapasimmekin tuttuja. Paikallisessa muutama kylmä ja surumielistä musiikkia. Sitten maate.

Seuraaava aamu on merelle lähtö.

 

25.4  Aamulla varhain olimme jo valmistautumassa merelle lähtöön. Matkalaukut kasaan ja kaikki valmiiksi oven pieleen. Takaisin tullessa meillä on eri huone.

Mopolla Angetiin ja lastasimme kaiken tavaran autoon (12 paikkainen pakku) Paikalliset naiset olivat tehneet kukka-asetelmat ja repineet kassillisen terälehtiä kaltaista kukista. Auto täynnä lähdimme satamaan ja kiipesimme laivaan.

Matka merelle ohi aallonmurtajan ja alle viiden minuutin kaksi tyttöä jo oksensi merisairaana. Ei ole rautaa mahat ei.

Pysähdyimme ja tilaisuus saattoi alkaa. Kukkia mereen. Wiskiä ja olutta pohjalle ja Enon tuhkat tuttuun tuoksuun. Hyvän matkan toivotukset kaikilta. Ja sitten takaisin rantaan. Meinasi olla kova paikka, mutta Merimieshautajaisissa ei itketä, vaan juodaan ja nauretaan.Päästään ikuiseen vapaavuoroon.

Takaisin tultuamme painuimme mopolla kämpille suihkuun ja pikku päikyille. KUUMA.

Illalla Angetiin ystävien luo ottamaan muutama olut ja puhumaan mukavia muistoja Untosta.